DE
FR
NL
Vragen? Bel +32 53 41 70 13 
Verdeeld door SB Solutions
Over onze teSTrapporten

Elke behandeling tegen optrekkend vocht veroorzaakt ongemak voor de gebruikers/bewoners van het gebouw. Daarom is het uiterst belangrijk van de eerste keer het goede product te kiezen, zodat U nooit hoeft te herbeginnen!

Het W.T.C.B. beschrijft in de Technische Voorlichting 252 van december 2014 de werking van verschillende producttypes welke kunnen worden geïnjecteerd tegen opstijgend vocht. Daarnaast worden ook andere methodes belicht. 
Het resultaat voor injecties wordt als volgt samengevat: 

Poriënvullende middelen geven zwakke tot matige resultaten.

Hydrofoberende middelen geven matige tot goede resultaten. Siliconen hebben een hydrofoberende werking.

Siliconenharsen en gefluoreerde copolymeren geven een goed resultaat. Alcoxypolysiloxanen (oligomere siliconen) geven een zeer goed resultaat. Algemeen geven de testen uitstekende resultaten voor producten op basis van prepolymeren van siliconenharsen..

Een woordje uitleg:
"Silanen zijn monomere siliconen en Siloxanen zij oligomere siliconen. Allebei polymeriseren zij tot siliconen."

Dryzone is geformuleerd op basis van alkyl-alcoxysilanen en aminofunctioneel siloxaan.

British Board of Agrément

Dryzone verkreeg reeds in 2002 een BBA Technische Goedkeuring. Meer recent verkreeg Dryzone de hernieuwde BBA gebaseerd op strengere tests, zelfs in verzadigd metselwerk.

 SB solutions Chemical Damp Proof Systems n° 97/3363.

Download hier het rapport →
Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

Dryzone werd ook grondig getest door het W.T.C.B. in het kader van de ATG aanvraag. Volgens de testresultaten wordt Dryzone geklasseerd als 'heel efficiënt'.

Download hier het rapport→
Technische goedkeuring ButgB
Download hier het rapport →
MFPA Leipzig

Dryzone werd ook door MFPA Leipzig getest en heel efficiënt bevonden. Hieruit blijkt dat Dryzone kan worden toegepast bij om het even welk verzadigingsvochtgehalte van het metselwerk (tot 95%).  De test verliep overeenkomstig de procedures van WTA.
Het rapport‘ MFPA Prüfung PB 5.1/ 08-358/1 ‘ werd op 15.12.2009 afgeleverd.

Download hier het rapport→
University of Portsmouth

Deze testverslagen van Professor Mel Richardson vergelijken de werking van Dryzone met deze van injectiecrèmes met lager percentage actieve stoffen.

Safeguard Europe Ltd

In-house testing bij Safeguard Europe heeft de doeltreffendheid bewezen van Dryzone onder de meest uiteenlopende omstandigheden: hoge en lage temperaturen, muren met puinvulling, zwaar zoutbelast metselwerk.

Wissenschaftlich-Technische Arbeitsgemeinschaft

Dryzone verkreeg recent een WTA certificaat op basis van de MFPA test. De test bewijst de doeltreffendheid van Dryzone op sterk verzadigd metselwerk (tot 95% verzadigingsvochtgehalte). De tests werden uitgevoerd op muurtjes met sterk alkalische kalkmortel.Het rapport‘ MFPA Prüfung PB 5.1/ 08-358/1 ‘ werd op 15.12.2009 afgeleverd.

Download hier het rapport→
Institut Techniki Budowlanej, Warzawa.

Dit Poolse Technisch Instituut heeft de werkzaamheid van Dryzone getest op keramische baksteen, vermetseld met kalk-cement mortel. De resultaten toonden een substantiële vermindering van het vochtgehalte kort na de injectie, resulterend in een uiteindelijke vermindering van het vochtgehalte met 97% over een periode van 3 maanden.

Download hier het rapport→
Österreichisches Forschungsinstitut für Chemie und Technik.

In Oostenrijk heeft OFI een compleet schoolgebouw met Dryzone behandeld als testcase. Het resultaat bleek uiterst efficiënt te zijn. De eindresultaten overschreden in ruime mate de vereisten van de strenge Oostenrijkse norm Önorm B3355.

Rapport nr: 403.275

Epitesügyi Minöségellenörzö Innovacios

Het Hongaarse EMI testte Dryzone op verzadigd mestelwerk (95%)

rapport nr 0976/11/R12NM